A tiramisuról mindig azt gondoljuk, már nem tud hova tovább fejlődni, de aztán mindig érkezik egy új verzió, ami teljesen átírja az addigi elképzeléseinket.
Az epres matcha tiramisu éppen ilyen: látványos, frissítő, és a matcha különleges, finoman fanyar íze tökéletes kontrasztot alkot az édes, krémes mascarponéval és a friss eperrel.
Ez a desszert garantáltan a tavaszi-nyári partik sztárja lesz, miközben elegáns színvilágával bármilyen ünnepi asztalra is tökéletesen illik.
Próbáld ki a többi sütés nélküli receptünket is! Kattints ide!
Így készítsd el az Epres Matcha Tiramisu receptet!
Kezdjük a krém elkészítésével. Egy nagy tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá. Egy másik edényben keverjük simára a mascarponét a porcukorral és az eperszörppel. Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot, majd keverjük hozzá a felkockázott friss epret is. Így készül el a selymes, epres mascarpone krémünk.
Egy kisebb tálba szitáljuk át a matcha port, majd öntsük fel kb. 200 ml vízzel, és keverjük simára.
Spájz Eperszörp, a díjnyertes ízélmény
A Spájz Eperszörp valódi ízbomba, ami nem véletlenül lett díjnyertes! Tökéletes limonádékhoz, koktélokhoz, vagy akár desszertekbe keverve is, ahogy most az epres matcha tiramisuban is használtuk. Szerezd be a Spájz webshopjából, és élvezd az igazi, gyümölcsös élményt egész évben!
Jöhet az összeállítás! Állítsuk körbe a kerek tortaformánk szélén a babapiskótákat, ehhez ujjnyi vastagon vágjuk le az egyik végén, hogy stabil “talpakat” kapjunk – ezek adják a torta szép, rusztikus szélét. Ezután kezdjük el az alját kirakni egy sor babapiskótával, ez lesz az alsó réteg, aminek a felső oldalát mártsuk a matcha keverékbe.
Simítsuk rá a mascarpone krém felét. Most jöhet a következő réteg: a babapiskótákat egyenként mártsuk bele a matchás vízbe, és így rakjuk ki a következő sort. Majd kenjünk rá még egy réteg mascarpone krémet.
Tegyük hűtőbe minimum 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek.
Tálalás előtt szitáljunk egy kevés matcha port is a tetejére, és díszítsük fel a desszertet a maradék friss eperrel.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a SPÁJZ SZÖRP támogatta.