Hirdetés
Így készítsd el az Epres Matcha Tiramisu receptet!

Epres Matcha Tiramisu

A recept támogatója:

spájz logo

Hozzávalók

  • 300 g babapiskóta
  • 200 ml habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 350 g eper
  • 120 ml eperszörp
  • 100 ml víz
  • 1 tk matcha
  • +1 tk matcha por a tetejére
  • +5 szem eper a díszítéshez

A tiramisuról mindig azt gondoljuk, már nem tud hova tovább fejlődni, de aztán mindig érkezik egy új verzió, ami teljesen átírja az addigi elképzeléseinket.

Az epres matcha tiramisu éppen ilyen: látványos, frissítő, és a matcha különleges, finoman fanyar íze tökéletes kontrasztot alkot az édes, krémes mascarponéval és a friss eperrel.

Ez a desszert garantáltan a tavaszi-nyári partik sztárja lesz, miközben elegáns színvilágával bármilyen ünnepi asztalra is tökéletesen illik.

Próbáld ki a többi sütés nélküli receptünket is! Kattints ide!

Epres Matcha Tiramisu

Így készítsd el az Epres Matcha Tiramisu receptet!

Kezdjük a krém elkészítésével. Egy nagy tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá. Egy másik edényben keverjük simára a mascarponét a porcukorral és az eperszörppel. Ezután óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínhabot, majd keverjük hozzá a felkockázott friss epret is. Így készül el a selymes, epres mascarpone krémünk.

Egy kisebb tálba szitáljuk át a matcha port, majd öntsük fel kb. 200 ml vízzel, és keverjük simára.

Spájz Eperszörp, a díjnyertes ízélmény

A Spájz Eperszörp valódi ízbomba, ami nem véletlenül lett díjnyertes! Tökéletes limonádékhoz, koktélokhoz, vagy akár desszertekbe keverve is, ahogy most az epres matcha tiramisuban is használtuk. Szerezd be a Spájz webshopjából, és élvezd az igazi, gyümölcsös élményt egész évben!

www.spajz.shop

Spájz Eperszörp (díjnyertes)

Jöhet az összeállítás! Állítsuk körbe a kerek tortaformánk szélén a babapiskótákat, ehhez ujjnyi vastagon vágjuk le az egyik végén, hogy stabil “talpakat” kapjunk – ezek adják a torta szép, rusztikus szélét. Ezután kezdjük el az alját kirakni egy sor babapiskótával, ez lesz az alsó réteg, aminek a felső oldalát mártsuk a matcha keverékbe.

Simítsuk rá a mascarpone krém felét. Most jöhet a következő réteg: a babapiskótákat egyenként mártsuk bele a matchás vízbe, és így rakjuk ki a következő sort. Majd kenjünk rá még egy réteg mascarpone krémet.

matcha tiramisu recept

Tegyük hűtőbe minimum 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk, hogy tökéletesen összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt szitáljunk egy kevés matcha port is a tetejére, és díszítsük fel a desszertet a maradék friss eperrel.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a SPÁJZ SZÖRP támogatta.

TUTI TIPP

A matcha ízét még jobban kiemelhetjük, ha a mascarponés krémhez reszelünk egy kevés lime héjat, amely frissítő citrusos jegyeket ad a desszertnek, így még izgalmasabbá téve azt.

A recept támogatója:

spájz logo

Hozzávalók

  • 300 g babapiskóta
  • 200 ml habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 350 g eper
  • 120 ml eperszörp
  • 100 ml víz
  • 1 tk matcha
  • +1 tk matcha por a tetejére
  • +5 szem eper a díszítéshez
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: