Hirdetés
Cheddaros-jalapenos vagdalt

Cheddaros-jalapenos vagdalt

Hozzávalók

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g cheddar sajt
  • 40 g jalapeno
  • 1 tk szárított fokhagyma
  • ½ tk őrölt feketebors
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Ha egy igazán karakteres, szaftos és laktató ételre vágyunk, akkor ez a cheddaros-jalapenos vagdalt garantáltan betalál. A pikáns jalapeno, a krémesen olvadó cheddar és a fűszeres darált hús tökéletes hármast alkotnak ebben a receptben – és még csak bonyolult hozzávalókra sincs szükségünk.

Így készítsd el a Cheddaros-jalapenos vagdalt receptet!

Ideális hétvégi ebéd vagy vendégváró fogás, amitől biztosan elismerő pillantásokat kapunk az asztalnál. Cserébe pedig pár perc alatt össze tudjuk dobni!

 

Így készítsd el a Cheddaros-jalapenos vagdalt receptet!

Kapcsoljuk be a sütőt, és melegítsük elő 165 °C-ra. Ez a recept négy bőséges adaggal számol, és összesen nagyjából 10 perc munkát vesz igénybe, utána pedig a sütő elvégzi a munkát helyettünk.

Először is hámozzuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apróra. A cheddar sajtot reszeljük le, a jalapenót szeleteljük apróra, vagy hagyhatjuk nagyobb darabokban is, attól függően, mennyire szeretjük az erőset – minél kisebbre vágjuk, annál jobban eloszlik majd a húsban.

Egy nagy tálban keverjük össze a darált sertéshúst (20% zsírtartalmú) a hagymával, reszelt sajttal és a jalapenóval. Szórjuk hozzá a szárított fokhagymát, az őrölt fekete borsot és a sót. Most jön a legfontosabb rész: dolgozzuk össze alaposan a masszát.

Cheddaros-jalapenos vagdalt recept

Egy kenyérsütő- vagy őzgerinc formát kenjünk ki kevés olívaolajjal, majd nyomkodjuk bele a húsmasszát. Fedjük le alufóliával, és toljuk be az előmelegített sütőbe. Süssük 165 °C-on 60 percig, így biztosítjuk, hogy belül is tökéletesen átsüljön, miközben a szaftok bent maradnak.

Amikor letelt az első óra, vegyük ki a sütőből, és óvatosan öntsük le a felgyülemlett folyadékot. Emeljük meg a hőmérsékletet 200 °C-ra, majd tegyük vissza a vagdaltat fedés nélkül további 20 percre. Ezalatt szépen megpirul a teteje, és a sajt enyhén karamellizálódik, ami mennyei illatokat és ízeket jelent.

Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 5-10 percet pihenni szeletelés előtt – így nem esik szét, és minden falat tökéletes lesz. Tálalhatjuk friss salátával, krumplipürével vagy akár egy szelet rozskenyérrel is – attól függ, mennyire vagyunk éhesek.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Tekerjük be a vagdaltat bacon szeletekkel a sütés előtt! Amellett, hogy szép, ropogós kérget ad, még több ízt is visz bele! Ha egy kanál tejfölt vagy joghurtot is adunk a húshoz, még szaftosabb lesz a végeredmény. Főleg, ha soványabb húst használunk, ez aranyat ér.

Hozzávalók

  • 1 kg sertés darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g cheddar sajt
  • 40 g jalapeno
  • 1 tk szárított fokhagyma
  • ½ tk őrölt feketebors
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: