Hirdetés
Pavlova tekercs

Pavlova tekercs

Hozzávalók

  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g eper
  • 100 ml habtejszín
  • 40 g porcukor

A Pavlova egy igazi ünnepi desszert, ami nemcsak finomságával, hanem lenyűgöző külsejével is pillanatok alatt rabul ejti az édességrajongók szívét.

Ez a különleges, könnyed habcsókalapú édesség kívül finoman roppanós, belül pedig lágy, szinte felhőszerű állaggal csábítja el a kóstolókat. A desszert nevét Anna Pavlova híres orosz balerináról kapta, aki az 1920-as években ausztráliai és új-zélandi turnén vett részt, és akinek tiszteletére először megalkották ezt a légiesen könnyed finomságot. Bár az eredetét máig vitatják Ausztrália és Új-Zéland között, egy dolog biztos: a Pavlova világszerte nagy népszerűségnek örvend.

pavlova

Az eredeti változat egy kör alakú, roppanós habcsók-alapra épül, amelyre bőséges mennyiségű tejszínhabot és friss, szezonális gyümölcsöket halmoznak. Az utóbbi években azonban számos kreatív variáció jelent meg, mint például a Pavlova tekercs, amely még látványosabb, és könnyebben szeletelhetővé teszi ezt az ikonikus édességet. Ez a tekercs tökéletes választás akkor is, ha valamilyen különleges alkalomra készülünk, de akkor is, ha egyszerűen szeretnénk egy finom, gyümölcsös desszerttel megkoronázni a napunkat. Akár friss eperrel, málnával, áfonyával vagy bármilyen más idénygyümölccsel is elkészíthetjük, minden formában ellenállhatatlan lesz. Próbáljuk ki bátran ezt az isteni Pavlova tekercset, és garantáltan a család új kedvence lesz!

 

Így készítsd el a Pavlova tekercs receptet!

Kezdjük is el ezt az ellenállhatatlan Pavlova tekercset, ami könnyű, habos és tökéletesen gyümölcsös desszert lesz minden alkalomra!

Első lépésként melegítsük elő a sütőt légkeverésen 150 °C-ra, majd egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Válasszuk szét a tojásokat, és a tojásfehérjéket tegyük egy tiszta, száraz keverőtálba. Egy csipet sóval együtt kezdjük el felverni magas fokozaton a tojásfehérjéket, amíg el nem kezd kifehéredni. Ezután fokozatosan, kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, folyamatos keverés mellett, egészen addig, míg fényes, kemény habot nem kapunk.

Adjuk hozzá az étkezési keményítőt, majd a fehérborecetet, és dolgozzuk össze. A habos masszát egyenletesen simítsuk el az előkészített sütőpapíros tepsin, ügyelve arra, hogy a réteg körülbelül 2-3 cm vastag legyen.

Így készítsd el a Pavlova tekercs receptet!

Süssük a Pavlova lapot 150 °C-on 20 percig. Vegyük ki a sütőből, borítsuk át óvatosan egy új sütőpapírral letakart deszkára vagy tiszta munkafelületre, majd finoman húzzuk le róla az alján lévő sütőpapírt. Hagyjuk hűlni a lapot, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez verjük fel a habtejszínt kemény habbá, majd tegyük félre. A mascarponét és a porcukrot keverjük sima, egységes krémmé.

Az epret mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot és az eperszemeket a mascarponés krémbe.

Próbáld ki a Kávés mini pavlova receptünket is! Kattints ide!

Kenjük el egyenletesen az epres krémet a Pavlova lap felületén, majd következik a tekercselés! A sütőpapír segítségével finoman és óvatosan kezdjük el feltekerni a Pavlovát. Nem baj, ha egy picit repedezik, ez természetes és ad neki egy rusztikus külsőt.

Ha elkészültünk a tekerccsel, helyezzük óvatosan egy hosszúkás tálcára, fedjük le, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára pihenni. Így szépen megdermed, és könnyen szeletelhető lesz, de egész éjszaka is pihentethetjük.

Végül, ha letelt a pihenőidő, vegyük ki a hűtőből, és szeleteljük fel kb. 12 egyforma szeletre. Tálalás előtt díszíthetjük még friss eperrel.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ez a recept tökéletes megoldás a más sütik készítése során megmaradt tojásfehérjék felhasználására. Ha valamelyik recepthez csak a tojássárgája kell, csomagoljuk be a maradék fehérjét, és tegyük a fagyasztóba. Így később bármikor elővehetjük, és megmenthetjük az értékes hozzávalót egy ínycsiklandó desszerthez.

Hozzávalók

  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 50 g étkezési keményítő
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g eper
  • 100 ml habtejszín
  • 40 g porcukor
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: