Hirdetés
Brokkoli szár mártogatós

Brokkoli szár mártogatós

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • 180 g brokkoli szár
  • 250 g fehérbab konzerv
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • ¼ tk frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1,5 ek tahini
  • ¼ citrom leve
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ – 1 tk só

A maradékmentés nemcsak a környezetünknek tesz jót, hanem a pénztárcánknak is. Ahelyett, hogy kidobnánk azokat az alapanyagokat, amik elsőre talán haszontalannak tűnnek – mint például a brokkoli szára –, könnyedén varázsolhatunk belőlük új, izgalmas fogásokat.

Egy kis kreativitással és néhány jól megválasztott hozzávalóval olyan mártogatóst készíthetünk, ami egyszerre finom és tápláló. Ebben a receptben megmutatom, hogyan lehet egy „maradéknak” hitt zöldségdarabból a nap slágere egy ropogós kréker társaságában.

 

Így készítsd el a Brokkoli szár mártogatós receptet!

Kezdjük azzal, hogy a brokkoli szárát alaposan megtisztítjuk. Ha vastag a héja, húzzuk le egy hámozóval, majd vágjuk kisebb darabokra, hogy könnyebben megpuhuljon. Egy lábasban forraljunk vizet, enyhén sózzuk meg, és dobjuk bele a forrásban lévő vízbe a feldarabolt szárat. Főzzük körülbelül 8-10 percig, amíg meg nem puhul, majd szűrjük le, és hagyjuk langyosra hűlni.

Nézd meg a többi MARADÉKMENTŐ receptet is!

Közben öblítsük le a fehérbab konzervet, és csepegtessük le. A fokhagymagerezdet pucoljuk meg, és reszeljük le vagy vágjuk nagyon finomra – mivel nyersen használjuk, elég egy kis gerezd, hogy kellemesen belesimuljon az íze a mártogatósba.

Ezután jöhet az összeállítás: tegyük a főtt brokkoli szárat, a leöblített babot, az olívaolajat, a citromlevet, a római köményt és a frissen őrölt borsot egy késes aprítóba. Dolgozzuk össze a masszát krémesre – ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.

Próbáld ki ezt a krémes, fűszeres brokkoli szár mártogatóst Secontaste Sörtörköly Krékerrel – a fenntartható ropogtatnivalóval, ami a sörgyártás melléktermékéből készül!

Ropogós, karakteres ízű, és tökéletesen passzol ehhez a maradékmentő recepthez. Töltsd meg a mártogatós tálat, és krékerre fel!

secontaste

Végül keverjünk hozzá egy kis adag finomra vágott friss metélőhagymát, amitől a mártogatós üde, friss karaktert kap. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzuk vagy citromozzuk még egy picit.

Tegyük tálkába, locsoljuk meg egy kis extra olívaolajjal, és szórjunk a tetejére még egy csipet metélőhagymát díszítésnek. Mártsunk bele krékert, zöldséghasábokat, ropogós pirítóst, vagy akár sült krumplit – mert egy jó mártogatós szinte mindenhez passzol.

Ez a recept nemcsak isteni, de tökéletes maradékmentő is: a brokkoli szára gyakran a kukában végzi, pedig ilyen formában igazi főszereplővé válhat.

A recept létrejöttét a Secontaste támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Pirítsd meg a római köményt száraz serpenyőben pár másodpercig, mielőtt belekevernéd – így még illatosabb és mélyebb aromájú lesz a krém.

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • 180 g brokkoli szár
  • 250 g fehérbab konzerv
  • 1 ek metélőhagyma
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • ¼ tk frissen őrölt bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1,5 ek tahini
  • ¼ citrom leve
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ – 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: