A vajat felkockázom és kimérem hozzá a cukrot. Válasszunk mikrozható edényt.
Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben.
Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.
Hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.
Ha ezt is simára kevertük, mehet bele a vanília is. Ezután nagyjából 3 részletben adom hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgozni a tésztát.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát (én egy 25×30 cmeset használtam. A tetejére pedig ráteszem az epreket.
Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütöm.
A tetejét kevés eperlével elkevert porcukorral, liofilizált málnával és pisztáciával díszítettem.